пʼятниця, 18 липня 2008 14:44

НБУ випустив пам"ятну монету з левом (ФОТО)

Національний банк України з 18 липня вводить в обіг пам"ятні монети "Лев" номіналом у 2 грн. та 5 грн., випущені на продовження серії "Знаки зодіаку". Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Монета номіналом 2 грн. виготовлена із золота 999,9 проби, якість - "спеціальний арцикулейтед", маса в чистоті - 1,24 г, діаметр - 13,92 мм, гурт гладкий. Монету випущено тиражем 10 тис. шт. Монета номіналом 5 грн. виготовлена з срібла 925 проби, якість - "пруф", маса в чистоті - 15,55 г, діаметр - 33 мм, гурт рифлений. Монету випущено у кількості 15 тис. шт.

На аверсі монети із золота розміщено коло, діагонально поділене на чотири сектори, що символізують чотири стихії: землю, повітря, вогонь, воду; у центрі кола - стилізоване зображення сонця. Зліва від кола - малий Державний Герб, праворуч - рік карбування монети "2008", позначення металу, його проби - "Au 999,9", маси 1,24; по колу монети напис: "Національний банк України" (вгорі), "2 гривні" (внизу), а також логотип Монетного двора Національного банку України.

На реверсі монети із золота вміщено стилізоване зображення лева в оточенні зірок, над якими - символ знака зодіаку.

На аверсі срібної монети у центрі кола розміщено стилізоване зображення сонця, з чотирьох сторін від якого - чотири освітлені ним кулі, що символізують пори року. Зліва від кола - малий Державний Герб України, праворуч - рік карбування монети "2008", позначення металу і його проби - "Ag 925", маси в чистоті; по колу монети - написи: "Національний банк України" (вгорі), "5 гривень" (внизу), а також логотип Монетного двора Національного банку України.

На реверсі монети зображено стилізоване зображення лева в оточенні зірок, ліворуч від якого - контури сузір"я, над левом - символ цього знака зодіаку, праворуч - стилізований напис "Сузір"я Лева".

Пам"ятна монета є дійсним платіжним засобом України і обов"язкова для прийому без яких-небудь обмежень за її номінальною вартістю для всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, внески, акредитиви і перекази, повідомляє Ліга

Зараз ви читаєте новину «НБУ випустив пам"ятну монету з левом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі