субота, 07 лютого 2009 16:23

НБУ покарає банки, які не видають депозити

НБУ покарає банки, які не видають депозити
Національний банк України (НБУ) посилює контроль за виконанням банками своїх зобов"язань перед вкладниками.

Відповідне доручення територіальним управлінням Нацбанку закріплене постановою НБУ від 5 лютого.

"Посилити контроль за виконанням банками своїх зобов"язань перед вкладниками за всіма типами договорів із залучення коштів у будь-якій валюті в разі настання терміну завершення зобов"язань і застосовувати адекватні заходи впливу до банків, які затримують виплату депозитів", - зазначається в документі.
У постанові також звертають увагу керівників банків на важливість консультування та надання допомоги клієнтам і вкладникам при виникненні проблемних питань.

Крім того, постановою пом"якшуються вимоги до банків, що реорганізовуються, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Документом встановлюється, що для банків, реорганізованих у відповідності з постановою "Про затвердження спеціального порядку здійснення заходів щодо фінансового оздоровлення банків" (N 405 від 1 грудня 2008 року) на період до одного року: не застосовуються спеціальні значення економічних нормативів, які встановлені для спеціалізованих ощадних банків. При цьому за такими банками може бути прийнятео рішення щодо зменшення нормативу обов"язкового резервування за коштами в іноземній валюті.

Крім того, згідно з документом, не застосовуються заходи впливу за порушення економічних нормативів до банку-правонаступника, загальні активи якого в результаті реорганізації шляхом злиття або приєднання збільшилися не менше ніж на 20%.

Постановою також передбачається можливість пролонгації терміну дії кредитів рефінансування на підставі обгрунтованого звернення банку-правонаступника.
Зараз ви читаєте новину «НБУ покарає банки, які не видають депозити ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі