Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 15:37

НБУ починає формувати офіційний курс гривні

Нацбанк України (НБУ) переходить до формування офіційного курсу гривні на підставі результатів торгів на прямому міжбанківському валютному ринку.

"Суб"єкти прямого міжбанківського валютного ринку за дорученням клієнтів повинні (з 4 листопада) здійснювати операції по купівлі/продажу іноземної валюти виключно в сумах і по курсу, який визначається останніми в їх заявках/дорученнях. При цьому офіційний курс гривні до іноземних валют встановлюватиметься НБУ за результатами торгів на прямому міжбанківському валютному ринку", - мовиться в повідомленні, розміщеному на офіційному веб-сайті НБУ у вівторок, яке приводить "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні нагадується, що 4 листопада набула чинності ухвала НБУ, що передбачає переведення торгів на валютному ринку в режим прямого міжбанку.

Згідно з повідомленням, одночасно відбуватиметься зближення рівнів курсів гривні до інвалют на безготівковому і наявному ринках.

"Вказане підвищуватиме відповідність офіційного обмінного курсу гривні динаміці розвитку ринкової ситуації на валютному ринку країни", - наголошується в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «НБУ починає формувати офіційний курс гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути