вівторок, 08 березня 2011 13:42

Названо найнепунктуальніший аеропорт Європи

Названо найнепунктуальніший аеропорт Європи

Найнепунктуальнішим європейським аеропортом став данський міжнародний аеропорт Копенгагена Каструп, свідчать дані американської компанії Flightstats.

Він розташувався в рейтингу на останніх позиціях серед ще чотирьох американських аеропортів.

Як порахували в компанії, пунктуальним вважається рейс, якщо літак стартує протягом 15 хвилин після зняття з гейту. Таким чином, найпунктуальнішим аеропортом у Європі став аеропорт норвезького міста Осло Гардермуен.

Міжнародний аеропорт Гардермуен пропускає щодня більш ніж 100 вильотів. Згідно з дослідженням, у минулому році його коефіцієнт пунктуальності рейсів склав 87,8%, при цьому європейське середнє значення - 69,6%.

Наступними фіналістами в категорії пунктуальних європейських аеропортів стали міжнародний аеропорт Відня - Відень-Швехат, італійський аеропорт Лінате у Мілані і шведський аеропорт Стокгольм-Арланда.

За оцінкою річної статистики порталу льотних даних Flightstats, найпунктуальнішим великим аеропортом світу став міжнародний аеропорт Сіетл-Такома, розташований на західному узбережжі Америки.

Flightstats проаналізувала близько 150 тис. щоденних рейсів. У свою чергу, американський аеропорт Сіетл-Такома показав у 2010 році найвищий коефіцієнт пунктуальності у світі - 85,2%. Світове середнє значення в аеропортах з більш ніж 250 рейсами в день складає 71,7%.

Зараз ви читаєте новину «Названо найнепунктуальніший аеропорт Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі