середа, 28 березня 2007 13:36

Названо найкращий у світі сир

На днях у Лондоні в залі "Олімпія" пройшла 20-а церемонія "Всесвітніх сирних нагороджень", на якій було виставлено 2000 сортів цього ароматного продукту. У результаті 120 експертів винесли свій вердикт і визначили кращий у світі сир.

На церемонії було представлено 50 видів сиру з Південної Африки, 250 - з Америки і ще багато сортів з інших материків. Була створена асамблея з 120 фахівців молочної справи. Протягом декількох днів жюрі в чотири етапи відбирало кращі продукти.

Спочатку за критеріями структури, запаху, зовнішнього вигляду і, звичайно, смаку сирам присуджувалися золоті, срібні і бронзові медалі. Цього року золото отримали Galbani "Santa Lucia Mozzarella Light" (Іспанія), "Polder Gold Sheep" (Голандія), "Monte Enebro" (Іспанія) і "Village Green" (Великобританія).

Потім зі 150 "золотих" сирів жюрі з 13 експертів відбирає 76, а з них залишаються тільки 13 - це і є переможці. У цей почесний список входять два види блакитних, два види твердих овечих, три види м"яких козячих сирів, камамбер, брі та сирий з коров"ячого молока. І тільки потім з цих 13 вибирається єдиний безперечний переможець.

Вища нагороду цього року віддали французькому "Brie de Meaux" від Renard Gillard. "Брі де Мо" робиться з свіжого коров"ячого молока. Справжнім "Брі де Мо" вважається тільки той, що проводять в одній-єдиній місцевості за 60 км. на схід від Парижу. Цей сир може бути як десертом, так і закускою, подається і холодним, і гарячим. З давніх часів він вважається вишуканими ласощами вищих персон і самих королів, повідомляє РБК.
Зараз ви читаєте новину «Названо найкращий у світі сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі