четвер, 01 листопада 2007 13:51

Названо ім"я підозрюваного в тольяттінському вибуху

У слідства з"явилася ще одна версія вибуху автобуса в Тольятті, внаслідок якого загинули 8 людей. Джерело місцевого видання заявило, що причиною вибуху стало перевезення одним з пасажирів нітрогліцерину. Це підтверджують і експерти: хоча остаточні висновки про склад вибухівки поки не зроблені, припускають, що в автобусі вибухнув нітрогліцерин, причому без вражаючих елементів - болтів, гайок тощо. Точно встановлено місце вибуху: бомба знаходилася під одним із сидінь у середньому майданчику автобуса.

Місцеві ЗМІ вважають, що пасажиром, який перевозив нітрогліцерин, був студент Євгеній Вахрушев, відрахований з соціально-економічного коледжу в 2005 році. За іншими даними, він навчався на хіміко-біологічному факультеті. Вахрушев був опізнаний останнім із загинувших від вибуху пасажирів автобуса N2. Його тіло найбільше ушкоджено.

Стверджують, що оперативники знайшли ту ж саму вибухову речовину і в нього вдома.

Побічно на користь цієї версії висловився глава СК Олександр Бастрикін. Нагадаємо, він оголосив про те, що у слідства є підозрюваний. Імені він не назвав, але відмовився відповідати на питання про те, чи жива людина, квартиру якої обшукали слідчі. Показова цитата: "У нас є всі підстави вважати, що саме ця особа навмисне або мимоволі здійснила дії, що призвели до вибуху в автобусі".

Бастрикін також повідомив, що "у підозрюваного знайшли невеликі елементи бомби, подібні до яких знаходяться в тілах загиблих". При цьому Бастрикін версію про терориста-смертника не підтвердив.

Як повідомив глава ГУВС Самарської області Олександр Реймер, при обшуку в будинку підозрюваного були виявлені обрізки алюмінієвого дроту і дрібних металевих предметів, аналогічні тим, які витягнули з тіл потерпілих і загиблих від вибуху пасажирського автобуса в Тольятті та виявили на місці вибуху, передає NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «Названо ім"я підозрюваного в тольяттінському вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі