вівторок, 19 лютого 2008 11:38

Названо головну причину депресій у жінок

Нове дослідження американських учених показало, що у жінок середніх років між надмірною вагою і депресією існує взаємозв"язок.

Дослідниками була зібрана інформація у 4641 жінки про зріст, вагу, раціон харчування і фізичної активності.

У результаті з"ясувалося, що жінки, які страждають на депресії, удвічі частіше мають надмірну вагу (індекс маси тіла більше 30) і жінки, які мають зайву вагу, удвічі частіше схильні до депресивного стану. Зв"язок між зайвою вагою і депресією залишався міцним навіть після того, як врахували фактори сімейного стану, освіти, куріння і використання антидепресантів.

Депресія і огрядність тісно взаємозв"язані між собою і провокують одна одну, вважає доктор Грегорі Саймон, що очолює дослідження.

На думку Грегорі Саймона, коли люди поправляються - це призводить до пригніченості, а у пригніченому стані їм складніше робити щось для схуднення. Ярлик повної людини знижує почуття власної гідності і у свою чергу бажання схуднути.

Учений радить жінкам, які мають надмірну вагу, підвищувати самооцінку, що допоможе їм згодом схуднути, повідомляє  Медицинская информационная сеть.

Зараз ви читаєте новину «Названо головну причину депресій у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі