понеділок, 07 квітня 2008 19:14

Названі винуватці загибелі принцеси Діани

Причиною загибелі принцеси Діани і її друга Доді аль-Фаєда в автокатастрофі в Парижі 31 серпня 1997 року стали протизаконні дії журналістів таблоїдних видань, що переслідували їхню машину і водія Анрі Поля.

До такого вердикту прийшли присяжні за підсумками слухань в лондонському королівському суді.

Присяжні винесли два окремі вердикти - один у справі про загибель принцеси, другий, - у справі про загибель її друга. Процесуально справа про загибель Діани і Доді розглядалися окремо, хоча слухання по ним були спільними.

Першим присяжні винесли вердикт відносно Доді аль-Фаєда, а через декілька хвилин такий же вердикт відносно принцеси.

Початі в січні 2004 року слухання по встановленню обставин смерті Діани і Доді були відкладені на час розслідування обставин автокатастрофи в Парижі.

Слухання поновилися 2 жовтня минулого року в королівському суді Лондона під головуванням судді Скотта Бейкера.

Жюрі присяжних вислухало свідчення більш ніж 250 свідків з восьми країн.

Існувало п"ять можливих варіантів вердикту: присяжні могли прийти до висновку, що причиною загибелі принцеси Діани стали злочинні дії водія, злочинні дії тих, що переслідували машину принцеси папарацці, злочинні дії папарацці і водія одночасно або трагічна випадковість.

Останнім варіантом міг стати так званий відкритий вердикт - його присяжні могли винести в тому випадку, якщо б прийшли до висновку, що жодна з версій причин автокатастрофи в Парижі не має достатніх доказів, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Названі винуватці загибелі принцеси Діани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі