четвер, 21 лютого 2008 11:30

Названі претенденти на премію Кіноакадемії фільмів жахів

 Героїчний епос "300 спартанців" став лідером за кількістю номінацій на премію Кіноакадемії наукової фантастики, фентезі і фільмів жахів США Saturn Awards. "300 спартанців" представлено в категорії "найкращий екшн/пригодницький фільм/тріллер разом з фільмами "Потяг на Юму", "Ультиматум Борна", "Міцний горішок", "Людям похилого віку тут не місце", "Нафта" і "Зодіак"

На премію у номінації "найкраща наукова фантастика" претендують картини "Монстро", "Фантастична четвірка: Вторгнення срібного серфера", "Я - легенда", "Остання Мімзі", "Пекло" і "Трансформери". Боротьбу за приз в категорії "кращі фентезі" розпочнуть "Зачарована", "Золотий компас", "Гарі Поттер і Орден Фенікса", "Пірати Карибського моря: на краю Землі", "Людина-павук-3" і "Зоряний пил".

Серед номінантів у категорії "кращі хоррор" опинилися "30 днів ночі", "1408", "Примарний гонщик", "Грайндхаус", "Туман" і "Суїні Тодд". Серед телевізійних проектів безперечним лідером виявився проект ABC "Залишитися в живих", що отримав сім номінацій.

Нинішня церемонія пройде 24 червня в Universal City. Імена двох лауреатів вже відомі. Ними стали режисер Гільєрмо дельТоро, який отримає премію пам"яті аніматора Джорджа Пела, а також письменник Тім Лукас, що удостоївся премії у категорії "особливі досягнення" за книгу 2007 року Mario Bava: All the Colors of the Dark.

Дель Торо зняв такі фільми, як "Лабіринт Фавна", що отримав три премії "Оскар", і "Хребет диявола". Зараз він веде переговори про те, щоб стати режисером фільму по роману Толкієна "Хоббіт", повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Названі претенденти на премію Кіноакадемії фільмів жахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі