середа, 15 жовтня 2008 13:31

Названі найвпливовіші люди сучасного мистецтва

Британський художник Демієн Херст очолив щорічний рейтинг 100 найвпливовіших людей в світі мистецтва, складений експертами журналу Artreview. Переконатися в безпомилковості свого вибору відбіркової комісії допомогли недавні персональні торги творами художника, в ході яких виручка аукціонного будинку Sotheby"s досягла 111 млн фунтів.

Британець, що прославився своїми монументальними скульптурами тварин у формальдегіді, випередив знаменитого американського галериста Ларрі Гагосяна, що опинився на другому місці. Третій рядок рейтингу найвпливовіших людей арт-ринку займає Кеті Холбрайх - директор нью-йоркського музею сучасного мистецтва MOMA.

У п"ятірці лідерів опинився глава і лондонської галереї Tate Ніколас Серота, а також Іван Вірт, один з власників мережі галерей Hauser & Wirth в Лондоні і Цюріху. Серед найбільш іменитих сучасних художників, що увійшли до списку, можна також назвати американця Джефа Кунса, що зайняв 11 місце, і японця Такаші Муракамі, що опинився на 28 позицій.

У свою чергу знаменитий граффітіст Бенксі, справжнє ім"я якого є предметом багатьох суперечок і припущень, зайняв в рейтингу лише 63 місце.

Не залишився без уваги відбірковій комісії і російський колекціонер Роман Абрамович, а також його подруга Дарина Жукова. Почавши вкладати гроші в мистецтво лише з травня цього року, Абрамович встиг витратити на прекрасні творіння достатньо засобів, щоб забезпечити собі 54 місце в рейтингу найвпливовіших людей в світі мистецтва, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Названі найвпливовіші люди сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі