пʼятниця, 21 листопада 2008 16:21

Названі найбрудніші міста України

Центральна геофизична обсерваторія МНС назвала найбрудніші міста України. Як виявилось, гірше за всіх з екологією в 24 населених пунктах (переважно промисловий схід країни).

За даними експертів, в трійку лідерів потрапили Макіївка (Донецька область), Дніпродзержинськ (Дніпропетровська область) і Одеса (можливо, через наявність припортового і нафтопереробного заводу, а також проблем з транспортними розв"язками і потоком авто). Відразу за ними Донецьк і Горлівка (Донецька область). У останньому список виглядає так: Дзержинськ, Єнакієво, Маріуполь (все - Донецька область), Дніпропетровськ, Лисичанськ, Сіверодонецьк (Луганська область), Херсон, Слов"янськ (Донецька область), Рубіж (Луганська область), Краснопереськопськ (Крим), Ялта (Крим), Запоріжжя, Армянськ ( Крим), Краматорськ, Луцьк, Хмельницький, Ужгород, Липовець, Кривий Ріг.

Більше всього дивує та, що потрапила в список, не проблемна на перший погляд, Одеса, де знаходиться багато оздоровчих таборів і пансіонатів. Як пояснили нам в самій обсерваторії, причина такого сильного забруднення нашої "перлини" - автомобілі і нафтопереробний завод. А ось член національного екоцентра Юрій Урбанський припускає, що провиною всьому міг стати порт і аміачні і нафтові термінали, що знаходяться недалеко від міста. "Від крупних судів в порту в повітря викидаються дуже шкідливі речовини, а термінали забруднюють не тільки атмосферу, але і воду", - говорить Урбанський. До речі, через машини в список потрапила і Ялта, повідомляє АМІ Новости-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Названі найбрудніші міста України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі