вівторок, 18 грудня 2007 13:32

Названі найабсурдніші події у бізнесі

Американський журнал The Fortune склав список із найабсурдніших подій, які відбулися в бізнесі 2007 року. Всього їх виявилося 101. Перше місце зайняв масове відкликання китайських іграшок. Всього американська компанія Mattel, один з найбільших світових виробників дитячих товарів, змушена була відкликати 20 мільйонів іграшок через те, що в частині виробів було виявлено підвищений вміст свинцю, а в іншій – небезпечні магніти, які діти могли легко витягти і проковтнути.

Друге місце дісталося компанії Eli Lilly – виробник відомого антидепресанту Prozac, яка добилася дозволу випускати антидепресивні пігулки для собак.

На третьому рядку рейтингу опинилася Леона Хелмслі, вдова одного з найбільших власників нерухомості в Нью-Йорку. Так звана "королева шкідливості" залишила 12 мільйонів доларів у спадок своїй болонці на прізвисько Біда.

До першої десятки також увійшов інвестиційний банк Merrill Lynch, який списав на втрати від іпотечної кризи 7,5 мільярда доларів, натомість придбавши в першому кварталі 2007 року банк First Franklin Financial за 1,3 мільярда доларів, а також його глава Стенлі О"Ніл, що оголосив в жовтні про вихід на пенсію. Він отримає вихідну допомогу в розмірі 161,5 мільйона доларів. Крім того, в списку також опинилася японська фірма Toto, що випускає високотехнологічні унітази, французька газета Le Monde, що назвала мультфільм "Рататуй" одним із кращих фільмів на гастрономічну тему в історії кіно, а також виробник напоїв Redux Beverages, який назвав один із своїх енергетиків "Кокаїн", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Названі найабсурдніші події у бізнесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі