Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2008 16:46

Названі кращі енергетичні компанії світу

Перше місце в рейтингу Platts зайняла американська нафтова компанія Exxonmobil, друге - британська Royal Dutch Shell, а третє - французька Total. З минулого року свою позицію не поміняла тільки Exxonmobil. У 2007 році Royal Dutch Shell знаходилася на третьому рядку рейтингу, а Total - на п"ятому. Друге місце в рейтингу займала британська BP, що в 2008 році перемістилася на п"яте місце.

При складанні рейтингу дослідники Platts оцінювали компанії за чотирма показниками: вартості активів, прибутку, виручці і прибутку на вкладений капітал. Як і 2007 року, саме завдяки високому останньому показнику "Роснефть" зуміла обігнати "Газпром". Для них прибуток на вкладений капітал склав 31,69 і 15,2 відсотка відповідно.

У першу десятку в рейтингу кращих енергетичних компаній світу, підготовленому агентством Platts, увійшли російські "Роснефть" і "Газпром". Дослідники Platts розмістили їх на 6-му і 10-му місцях відповідно, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Названі кращі енергетичні компанії світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути