пʼятниця, 16 серпня 2019 19:25

Назвали реальну причину звільнення Безсмертного

Назвали реальну причину звільнення Безсмертного
Політог Володимир Цибулько: Безсмертний — інсайдер Фото: Агрополіт

Володимир Зеленський несподівано звільнив дипломата Романа Безсмертного вже через місяць після такого самого несподіваного призначення.

В Офісі Зеленського заявили, що Безсмертному вказали на двері, оскільки прагнуть створити сильнішу команду для Леоніда Кучми.

Безсмертний впевнений: справжня причина - його реакція на події 6 серпня, коли під Павлополем загинули четверо українських військових.

Політог Володимир Цибулько пояснив Gazeta.ua причину звільнення дипломата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зараз грає Зеленського. Грає у повному розумінні — головне з інтерв'ю Безсмертного

"Безсмертний — інсайдер. Він учасник останніх етапів переговорів з Росією. З натяків здатен реконструювати реальні наміри Кремля. Його повернули в ТГК, бо туди повернули Кучму. А звільнили, бо Банковій зараз концептуально не вигідно посилення української позиції. Пропонував спіймати Росію на протиході. Широко мобілізувати громадську думку і повернути тему окупації в масмедіа. Адже загибель чотирьох військових — сильна провокація. Команда Зеленського ж використовує логіку маленьких поступок заради великого компромісу", - каже Цибулько.

"Вустами своїх речників Кремль розповідає, що на Донбасі воює з США та ЄС. Тому такими провокаціями намагається змусити говорити з ним більш сильні постаті, ніж Зеленський. Його дзвінок лише потішив самолюбство глави РФ. Але крім Зеленського, з ним особливо ніхто не говорить. Безсмертний же залишиться одним із основних експертів Мінського напрямку. Він добре розуміє природу білоруської влади, яка має свою роль у процесі. Хоча головна залишається у Путіна",- вважає політолог.

Президент Росії Володимир Путін здатен зупинити війну на Донбасі "хоч завтра". Таку думку в інтерв'ю "Європейській правді" висловив Вільям Тейлор, глава посольства США в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали реальну причину звільнення Безсмертного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі