пʼятниця, 18 січня 2019 14:23

Назвали найбільш екологічно чистий регіон України

Назвали найбільш екологічно чистий регіон України
Чернівецьку область назвали найбільш чистим українським регіоном. ФОТО: Ukraine is

Найбільш екологічно чистим регіоном України визнали Чернівецьку область. Про говорять результати екологічного рейтингу, опублікованого в журналі "Фокус".

"Тут немає таких великих промислових комплексів, як на сході країни, і в числі головних забруднювачів навколишнього середовища є лише кілька підприємств: чернівецький водоканал, місцевий комбінат, цегельний і бетонний заводи", - йдеться у повідомленні.

У результаті загальний бал Чернівецької області – 53,5, викиди забруднюючих речовин – 0.4 т/кв. км, а очікувана тривалість життя для обох статей – 73,3 роки.

Наступні 5 місць у рейтингу – Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська області.

На "дні" рейтингу Донецька і Дніпропетровська області. На Донеччині викиди становлять 29,6 т на кв. км, що в 74 рази більше, ніж у Чернівецькій. А в Дніпропетровській області очікувана тривалість життя для обох статей – 70,2 роки, що на 3 роки менше, ніж у найчистішому регіоні України.

Порівняно з попереднім рейтингом, показники покращилися одразу в 3 областях. Мова йде про Івано-Франківську, Харківську і Сумську області.

"Наприклад, компанія "Фармак" інвестувала $40 млн у будівництво у Шостці ультрасучасного заводу з виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів, оснащеного сучасними системами очищення повітря і води", - йдеться у дослідженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У водоймі від витоку нафти загинули лебеді

Порівняно з минулим рейтингом, очікувана тривалість життя для обох статей у Сумській області зросла на 6 місяців, і зараз становить 71,7 років.

До 2100-го можуть бути затоплені частково 34 українські міста, а повністю – 62 села, 660 екологічно небезпечних об'єктів, 200 тис. га сільськогосподарських земель і 98 об'єктів природно-заповідного фонду.

Крім цього, 75 тис. людей ризикують стати кліматичними переселенцями.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш екологічно чистий регіон України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі