вівторок, 10 вересня 2019 11:06

Назвали країни, де найбільше утискають свободу слова

Назвали країни, де найбільше утискають свободу слова
Найбільше цензури в Еритреї. Фото:pramen.io

Білорусь опинилась у переліку країн, де найбільше переслідують ЗМІ.

До "десятки" режимів із найжорстокішою цензурою ЗМІ увійшли Туркменістан, Іран і Білорусь, повідомили у Комітеті захисту журналістів (CPJ).

Перше місце в рейтингу займає Еритрея, друге - Північна Корея. У цих країнах ЗМІ "служать рупором держави, а будь-яка незалежна журналістика ведеться із заслання", повідомили у Комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти виступили проти Шуфрича-голови Комітету зі свободи слова

"Ці 10 країн зневажають міжнародний стандарт, забороняючи чи жорстко обмежуючи незалежні засоби масової інформації. Самоцензура є всепоглинаючою" – заявляють у КЗЖ.

Держави з цього списку "використовують комбінацію тактик, таких як переслідування і вибіркове затримання, а також стеження і хакерські атаки, щоб заглушити незалежну пресу".

До "десятки" найбільших переслідувачів ЗМІ, за версією CPJ, також належать Саудівська Аравія, Китай, В'єтнам, Екваторіальна Гвінея та Куба.

Туристичний портал Big Seven Travel провів опитування серед аудиторії 1,5 млн людей на тему "Найгарніша нація у світі". Список складався з 50 країн. Замкнула рейтинг Ісландія

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, де найбільше утискають свободу слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі