пʼятниця, 06 липня 2007 16:53

Назарбаєву приготували 67-метровий шашлик

Президентові Казахстану Нурсултану Назарбаєву в п"ятницю, 6 липня, виповнюється 67 років. Саме стільки метрів складає шашлик, який виготовив до дня народження глави держави Жірайр Карапетян, - кухар з адміністративного центру південно-казахстанської області республіки міста Шимкента. Це - найбільший в світі шашлик з курячого м"яса.

Для приготування шашлику було куплено близько 100 кг курячого м"яса, яке смажилося на газі, оскільки розкласти велике багаття пожежники не дозволили.

Мангал з 34-х двометрових секцій і шампур, вага якого склала більше 160 кг, були виготовлені на місцевому заводі. Для установки мангала кухареві знадобилася допомога 70-ти чоловік, ще 15 добровольців допомагали йому при перевертанні шампура.

Частину готового шашлику направлено в дитячі будинки, іншим - пригостили глядачів, що спостерігали за такою незвичайною акцією.

Професійний кухар Карапетян розраховує потрапити в Книгу рекордів Гіннеса, і ще навесні направив туди заявку. Процес приготування шашлику знімався на камеру.

Весь більш ніж 5-годинний процес приготування шашлику фіксувався на відеоплівку, яку організатори заходу мають намір відправити до лондонської штаб-квартири Книги рекордів Гіннеса.

До цього найдовший курячий шашлик був виготовлений в Японії. Довжина бамбукової палички, що виконувала функції шампура, складала 16 метрів 46 сантиметрів.

А найдовший шашлик з баранини склав 106 метрів. Він був виготовлений в 2002 році в Кабардино-Балкарії, в селі Богубент, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєву приготували 67-метровий шашлик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі