пʼятниця, 30 березня 2007 07:12

Назарбаєв стане посередником між Росією і Польщею

Як повідомляє Kazakhstan Today президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв виступить посередником між Росією і Польщею з питань участі Російської Федерації в енергетичному саміті у Варшаві.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив президент Польщі Лех Качиньській,

"Ми з президентом Казахстану мали розмову щодо Росії. Голова Казахстану проведе відповідні переговори, і ми тоді повідомимо про їх результати", - сказав президент Лех Качиньській.

"Ситуація така, що президент Казахстану, який дуже добре зорієнтований в проблемах, навіть в технічних можливостях нинішніх шляхів по транспортуванню нафти і газу, вказав мені на багато аспектів, які перешкоджають іншому маршруту, чим через Росію", - пояснив президент Польщі.

При цьому він особливо підкреслив, що "Польща не є ворогом Росії". "Але Польща хоче диверсифікувати постачання нафти і газу. Ми торкнулися цієї проблеми з президентом Казахстану, і я відзначив, що нічого не виключаю, і ми будемо як і раніше вести переговори", - відзначив Лех Качиньській. "Питання про участь Росії в енергетичному саміті у Варшаві залишається відкритим", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв стане посередником між Росією і Польщею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі