середа, 30 січня 2008 10:44

Науковці вирахували найнещасливіший вік людини

У середньому віці людина незмінно схильна до депресії. Такого висновку дійшли британські вчені з Університета Уорвіка та їхній американських колег з коледжу Дартмута.

За підсумками масштабних статистичних досліджень з"ясувалося, що попри те, що в старості людина наближається до смерті, а в юності доволі безпорадна, найбільша пригніченість накриває людину саме після сорока років.

Учені вважають, що криза наступає незалежно від добробуту, статі, сімейного стану, або соціального статусу. Для британців пік депресії припадає на 44 роки. У США найнещаснішими почувають себе жінки у віці 40 і чоловіки у віці 50.

Фахівці висунули декілька гіпотез цього явища. За однією з них, в юності люди витрачають енергію на те, щоб чогось досягти, і в 30-40 років вони переживають, що в них не вийшло, а до старості, проминувши важкі часи, вчаться сприймати себе такими, які вони є.

Друга теорія базується на твердженні, що ті, хто відчуває себе щасливішими, живуть довше. Тобто нещасливі, просто раніше вмирають.

Третя версія полягає в тому, що у віці сорока років людина бачить, як починають вмирати родичі й друзі, і йому потрібний час, щоб прийняти це в своє життя і на повну силу жити далі, передає Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Науковці вирахували найнещасливіший вік людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі