вівторок, 07 липня 2020 10:15

Науковці стривожили заявою про новий коронавірус

Науковці стривожили заявою про новий коронавірус
Коронавірус може повторитися - вчені. Фото:pixabay

Сінгапурські вчені впевнені, що найближчим десятиліттям з'явиться новий коронавірус.

Він передаватиметься від тварини до людини, повідомляє The Straits Times.

"Абсолютно точно варто очікувати поширення нового коронавірусу", - заявив керівник програми нових інфекційних захворювань при Національному університеті Сінгапуру професор Ван Ліньфа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені підготували прогноз поширення коронавірусу

За його словами, існує невизначеність, коли точно це станеться і наскільки серйозним буде спалах. Професор також зазначив, що вчені "серйозно стурбовані", що SARS-CoV-2 може передаватися від людини до тварин, а потім через деякий час - у зворотному напрямі.

Науковець, який 2013-го після виявлення MERS, близькосхідного респіраторного синдрому, вже передбачав появу в найближчі роки нового типу вірусу, визнав небезпеку ситуації в Південній Америці, де тільки в Бразилії кількість інфікованих перевищує 1,6 млн осіб. За його словами, "найбільш песимістичною виглядає можливість зворотного зараження кажанів, які мешкають в багатьох місцях".

Заступник керівника Школи громадського здоров'я імені Со Сві Хока при Національному університеті Сінгапуру Алекс Кук зазначив, що зараз реальна кількість інфікованих коронавірусом може бути вдесятеро вище офіційних показників.

"Вчені не можуть назвати точні цифри, оскільки у багатьох захворювання протікає без будь-яких симптомів", — сказав експерт.

Єдиним способом, за його словами, є проведення аналізів на антитіла.

Коронавірус існував по всьому світу задовго до спалаху в Китаї. Він перебував у сплячому стані, таку думку висловив науковець із Оксфорда доктор Том Джефферсон.

Зараз ви читаєте новину «Науковці стривожили заявою про новий коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі