субота, 07 лютого 2009 16:42

НАТО обсудить ПРО з Росією, якщо та перегляне свою картину світу

НАТО обсудить ПРО з Росією, якщо та перегляне свою картину світу
Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що готовий залучити Росію до обговорення питання системи ПРО, але Москва повинна переглянути свою картину світу.

Якщо цього не станеться, розраховувати на можливість серйозного співробітництва в галузі оборони не варто, вважає Схеффер.

"Я вважаю, що ефективне трансатлантичне співробітництво в області протиракетної оборони за участю Росії цілком можна реалізувати і змусить, як мені здається, тих, хто загрожує Європі, подумати двічі", - заявив він на 45-й конференції з безпеки в Мюнхені.

За словами генсека НАТО, він також підтримує запропоновану російським президентом Дмитром Медведєвим ідею створення більш широких євро-атлантичні структур у сфері безпеки. У той же час Схеффер додав: "Я не бачу, як ми можемо серйозно обговорювати подібні структури, для яких, як каже сам президент Медведєв, першочерговим елементом є територіальна цілісність, коли Росія створює бази в Грузії проти її волі".

Раніше з приводу Абхазії та Південної Осетії висловився віце-президент США Джозеф Байден. "США не визнають Абхазію і Південну Осетію в якості незалежних держав", - сказав він в Мюнхені. Крім того, за словами Байдена, США продовжать будівництво системи ПРО в Європі, але попередньо проконсультуються з Росією.

Напередодні Білий дім висловив співчуття у зв"язку з планами Росії з будівництва військових баз на території Абхазії і Південної Осетії, оскільки вони суперечать угодам з припинення вогню, досягнуту Москвою і Тбілісі.

За матеріалами: Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «НАТО обсудить ПРО з Росією, якщо та перегляне свою картину світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі