понеділок, 16 березня 2009 16:21

НАТО координує військові навчання з Росією

НАТО координує військові навчання з Росією
Сім місяців тривало охолодження стосунків між Альянсом та Росією. 

Сьогодні Росія розгортає понад 5000 військовослужбовців з наземних і повітряних сил в центральній частині Сибіру, а Норвегія приймає 7000 вояків із 12 країн НАТО. До речі, натівці будуть імітувати вторгнення ворога на арктичні родовища нафти.

Як повідомляє газета "Красная звезда", генерал сухопутних військ Володимир Болдирєв здійснює нагляд за навчаннями у Кемеровській області. Для 7-денних навчань там залучено винищувачі, вертольоти і 400 одиниць бронетехніки.

Між тим, в 4000 км на захід, партнери НАТО - Франція, Німеччина, Іспанія, а також нейтральні сусіди Швеція та Фінляндія - беруть участь в операції "Холодна відповідь", про це повідомляє норвезький військовий веб-сайт. У військовій грі за серйозним сценарієм "свої нордландці" атакують вигаданих "мідландців", захищають етнічну меншину та нафтові родовища на шельфі.

Ці маневри розпочалися в той час, коли Росія та Організація Північноатлантичного договору прагнуть налагодити стосунки після холодного душу - п"ятиденної війни з Грузією в серпні минулого року. Сьогодні міністри закордонних справ 26 країн Альянсу знову з надією дивляться на Схід, а президент США Барак Обама шукає нові підходи до вирішення проблем в Афганістані та Ірані і прагне ядерного роззброєння, повідомляє Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «НАТО координує військові навчання з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі