четвер, 24 грудня 2020 23:47

Наталя Яременко виготовляє різдвяні прикраси з екоматеріалів
6

Наталя Яременко з дитинства займається рукоділлям.
Фото: Facebook
Наталя Яременко з дитинства займається рукоділлям.
Наталя Яременко з дитинства займається рукоділлям.
Наталя Яременко з дитинства займається рукоділлям.
Наталя Яременко з дитинства займається рукоділлям.

Майстриня Наталя Яременко з райцентру Гайсин на Вінниччині виготовляє новорічні прикраси з природних матеріалів. Плете різдвяні віночки з гілочок ялини і сосни, лози чи соломи, оздоблює їх шишками, паличками кориці та стрічками. Крім того, виготовляє кульки на ялинку, які обтягує тканиною, вишиває на них янголів, новорічних персонажів, снігурів, робить іменні надписи. Також напередодні Різдва мають попит підсвічники, букети з цукерок і мандаринів, декоративні будиночки. Замовлення на вироби отримує через сторінку в Фейсбуці.

"Цікаво те, що кульки з вишивкою продавати не збиралась. Хотілось зробити для себе. Але з'явилось настільки багато замовлень, що, напевно, собі вишити не встигну", - розповіла майстриня кореспонденту Gazeta.ua.

Займатись рукоділлям Наталя почала в дитинстві. Через травму, яка сталася при народженні, була на індивідуальному навчанні і часто залишалась вдома сама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний декор по-скандинавськи: ідеї для затишку

"Щоб не нудьгувати, вирішила щось робити руками. Мама навчила техніці об'ємної вишивки. Потім в журналі з рукоділля побачила публікацію про вироби із солоного тіста. Спробувала і сама їх робити. А пізніше почала створювати прикраси з бісеру. Так ще з дитячих років освоювала різні техніки і розширювала діапазон власної творчості".

В середніх і старших класах Наталя неодноразово перемагала у виставках і конкурсах з декоративно-прикладного мистецтва.

Крім виробів новорічної тематики, жінка виготовляє ґердани в етностилі і аксесуари для волосся. Її доньки 10-річна Софія та 7-річна Катерина допомагають мамі і вже мають власні роботи.

Зараз дуже популярні інтер'єри у скандинавському стилі. Щоб їх дотриматися, варто й новорічні прикраси вибрати відповідні. Вони мають бути стриманих кольорів та натуральні. Варто уникати штучних та кислотних кольорів.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Яременко виготовляє різдвяні прикраси з екоматеріалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі