четвер, 24 квітня 2008 12:04

Наступного року церемонія "Золотий глобус" вперше пройде на початку січня

Церемонія вручення престижній кінематографічній премії "Золотий глобус" в 2009 році пройде 11 січня. Церемонія, яка зазвичай проходить в кінці січня, цього разу відбудеться за день до оголошення номінантів на премію "Оскар", передає BBC.

У будь-якому випадку перенесення дати вручення "Золотого глобуса" не вплине на думки членів Американської кіноакадемії, оскільки більшість тих, що голосують до того моменту вже визначатися зі своїми фаворитами, повідомляє NEWSru.com.

Цього року церемонію вручення премії "Золотий глобус" довелося відмінити через страйк Гільдії американських сценаристів, яка призвала своїх прихильників, Гільдію акторів екрану, бойкотувати захід.

У результаті імена переможців були оголошені в ході скромної телеконференції без участі кінозірок в готелі "Беверлі-Хілтон" в Беверлі-Хіллз (штат Каліфорнію).

Конверти з іменами лауреатів розкривали не відомі актори, а журналісти видань і мовних компаній, що пишуть про кіно і телебачення.

За підрахунками експертів, через скасування церемонії бюджет Лос-Анджелеса зазнав збитки у розмірі 80 млн доларів. Постачальники продуктів харчування, водії лімузинів, стилісти, власники готелів, а також десятки кореспондентів журналів і провідних телешоу залишилися без роботи, а, відповідно, і без прибутку.

Британський фільм "Спокута" став лідером за кількістю нагород, отримавши звання кращого фільму. Краща актриса Джулі Крісті не змогла повторити успіху на церемонії вручення "Оскара", а ось володар "Золотого глобуса" за кращу чоловічу роль Денієл Дей-Льюїс став тріумфатором церемонії Американської кіноакадемії.

Відзначимо, що нагорода "Золотий глобус" вручається Асоціацією іноземної преси Голлівуду. Ця організація об"єднує близько 100 журналістів, що проживають в Каліфорнії і пишуть про американську кіноіндустрію для зарубіжних видань, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року церемонія "Золотий глобус" вперше пройде на початку січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі