Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 16:09

Наступник Мао Цзедуна помер в Китаї

Наступник Мао Цзедуна на посаді глави Комуністичної партії Китаю, старий ветеран китайського революційного руху Хуа Гофен помер в Китаї на 88-му році життя, йдеться в повідомленні агентства Сіньхуа.

Хуа Гофен був наступником Мао Цзедуна і очолив Китай після смерті "Великого Керманича" в 1976 році. До 1981 року Хуа Гофен також був главою Центральної військової Комісії КНР.

Він народився 16 лютого 1921 року в бідній селянській сім"ї в центральній китайській провінції Шаньсі. Хуа Гофен фактично припинив "Культурну революцію", що забрала безліч життів і ввела країну в економічну катастрофу.

До 1981 року наступник Мао не зміг зібрати достатньої кількості прихильників в керівництві Компартії і був усунений від влади Ден Сяопіном.

Зі смертю Хуа Гофена в Китаї практично не залишилося представників "легендарного покоління китайських революціонерів", повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Наступник Мао Цзедуна помер в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути