пʼятниця, 06 квітня 2007 08:41

Настоятелі українських церков за Ющенка. Митрополит УПЦ московського патріархату промовчав

Керівники релігійних конфесій, учасників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій вважають, що позачергові парламентські вибори допоможуть Україні вийти з політичної кризи.

Про це йдеться в зверненні керівників церков і релігійних організацій до українського народу з приводу політичної ситуації в Україні.

"Позиція президента (підписання указу про достроковий розпуск парламенту) є найкращим виходом із сьогоднішньої ситуації", - сказав на прес-конференції предстоятель УПЦ-КП, патріарх Київський і всея Русі-України Філарет.

Він відзначив, що "церква не втручається в політику, але не може стояти осторонь і не реагувати на порушення моралі, що характеризують останнім часом".

У зверненні відзначається, що однією з головних причин виникнення політичної кризи стало те, що представники політичних сил почали діяти так, начебто представляють самі себе, а не своїх виборців.

Керівники конфесій звертаються до всіх політичних сил і до всіх співгромадян із закликом не на словах, а на справі виявити справжні любов до України і її народа, пожертвувати особистими амбіціями заради національної єдності, загального блага і майбутнього України.

Звернення підписали голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет, верховний архієпископ Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар, єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, заступник голови Конференції Римсько-Католицьких єпископів України єпископ Маркіян Трофим"як, старший єпископ Української християнської євангельської церкви Леонід Падун, виконавчий секретар Усеукраїнського союзу об"єднань євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Настоятелі українських церков за Ющенка. Митрополит УПЦ московського патріархату промовчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі