середа, 24 березня 2021 03:14

Наслідки Covid-19. Сильний голод очікує на 20 країн світу - ООН

Наслідки Covid-19. Сильний голод очікує на 20 країн світу - ООН
На людство очікує голод. Фото: Reuters

Більше 34 мільйонів чоловік у всьому світі перебувають на межі гострого браку їжі.

"Ємен, Південний Судан і Північна Нігерія очолюють список з 20 країн і стикаються з катастрофічним рівнем гострого голоду. Деякі сім'ї в районах Південного Судану і Ємену вже відчувають голод або перебувають під загрозою голодної смерті", - йдеться в спільній доповіді продовольчої і сільськогосподарської організації ООН і Всесвітньої продовольчої програми.

Більшість постраждалих країн знаходяться в Африці, але голод буде різко зростати в більшості регіонів світу. У списку ООН - Сальвадор, Гватемала, Гондурас, Венесуела, Ліван, Сирія і Афганістан.

"Ми бачимо, як на наших очах розгортається катастрофа. Голод, викликаний конфліктом і підживлює кліматичними потрясіннями і пандемією Covid - 19, стукає в двері мільйонів сімей", - сказав Девід Біслі, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми.

Через це для боротьби з голодом необхідно збільшити поставки гуманітарної допомоги, надати регіонам посухостійкі насіння, відновити водозабірні споруди і впровадити схему оплати праці готівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН оцінила збитки від пандемії Covid-19

Завдяки перспективам масштабної вакцинації і додатковим фінансовим вливанням в економіку США світовий ВВП зростає швидше, ніж прогнозували.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки Covid-19. Сильний голод очікує на 20 країн світу - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі