субота, 28 листопада 2020 20:23

Наші позиції у війні з РФ зараз слабші, ніж у 2014 році - ветеран

Наші позиції у війні з РФ зараз слабші, ніж у 2014 році - ветеран
Ігор Лапін: Ми відступаємо, залишаємо позиції, пропонуємо Росії нові й нові поступки. Путін не дотримується обіцянок і зобов'язань. Фото: Reuters

Гаряча фаза війни на території Європи – жах Західного світу. Але ніхто не каже зараз іти в наступ. Треба бути готовим.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів юрист, ветеран російсько-української війни Ігор Лапін.

"Доки Росія була зайнята Білоруссю, Азербайджан звільнив Карабах. Не треба шашки наголо. Тихою сапою, потроху потрібно повертати свою землю. За Мінськими домовленостями, важке озброєння має бути відведене на 50 кілометрів. Саме така відстань від Луганська до кордону з РФ. Якби Росія виконувала свої зобов'язання, її там уже не було б", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лапін: воєнний шлях – єдиний варіант звільнити Донбас

2014 року ми захищалися босі й голі. Міжнародні партнери бачили, що навіть у таких умовах чинили супротив. Допомагали, згадує ветеран.

"Наші теперішні переговорні позиції слабші. Ми відступаємо, залишаємо позиції, пропонуємо Росії нові й нові поступки. Путін не дотримується обіцянок і зобов'язань.

Мінська контактна група не генерує ідей. Кравчук озвучує пропозиції Зеленського. Останній за рік нічого не зрозумів. Росія має ціль – впихнути Україні автономний Донбас із правом вето на внутрішні та зовнішні політичні рішення Києва. Та легітимізуватись у Криму перед міжнародною спільнотою. Кремль своєї мети не досяг. Тож немає підстав вірити, що Зеленському вдасться домовитися з Путіним.

Росіяни зараз гальмують лише в політиці щодо Криму. Забороняють там українські паспорти. Отже, виводять із гри частину виборців, які в Україні могли б голосувати за "Опозиційну платформу – За життя", - додає Ігор Лапін.

Повне інтерв'ю з Ігорем Лапіним читайте у журналі "Країна" від 26 листопада.

Президент Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер застеріг українську владу від спроби повернути Донбас силою. Воєнне протистояння між Україною та Росією може призвести лише до катастрофи, вважає.

Зараз ви читаєте новину «Наші позиції у війні з РФ зараз слабші, ніж у 2014 році - ветеран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі