неділя, 20 липня 2008 17:38

NASA замінить шаттли японськими кораблями

NASA замінить шаттли японськими кораблями
NASA почало неофіційні переговори з Японським космічним агентством про покупку вантажного корабля H-2TransferVehicle. Цей апарат може стати тимчасовою заміною шаттлам, польоти яких планується припинити в 2010 році, повідомляє TheDailyYomiuri. Японський корабель використовуватиметься для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, повідомляє Лента.ру.

H-2 Transfer Vehicle може нести до шести тонн вантажу. Корабель має довжину 10 метрів і діаметр 4,4 метра. Для його запуску планується використовувати розгінний блок H-2b, який зараз знаходиться в розробці.

Як відзначає TheDailyYomiuri, Японське космічне агентство ніколи не продавало іншим країнам розробки такого рівня, як H-2TransferVehicle. Якщо контракт з NASA буде здійснений, він стане найбільшим в історії японського агентства.

Минулого тижня NASA офіційно оголосило дату останнього запуску шатлу. Човен "Індевор" повинен стартувати 31 травня 2010 року. Американське космічне агентство розробляє новий корабель, який прийде на зміну шаттлам, проте його перший запуск, по наявних оцінках, відбудеться не раніше 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «NASA замінить шаттли японськими кораблями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі