вівторок, 12 серпня 2008 09:57

NASA відмовилося від створення корабля нового покоління Orion

Керівництво NASA відмовилося від планів створити до 2013 року космічний корабель багаторазового використання нового покоління Orion, який повинен прийти на зміну нинішнім шатлам, через технічні проблеми і брак фінансування. Про це повідомив керівник програми будівництва нового корабля Джефф Хенлі.

"У нас немає можливості прискорити процес створення корабля Orion, щоб новий "човник" вже до вересня 2013 року зміг доставляти астронавтів і вантажі на Міжнародну космічну станцію (МКС)", - вказав він.

Таким чином, вже з 2010 року, коли шатли повинні будуть піти у відставку, космічне відомство США залишиться без засобів доставки людей і вантажів на орбіту і буде змушене повністю покладатися на російські кораблі "Союз" і "Прогрес" або залежати від транспортників американських комерційних компаній.

Фахівці NASA прагнутимуть скоротити цей період і мають намір докладати всіх зусиль щоб створити тепер корабель Orion до вересня 2014 року, але це багато в чому залежатиме від того, чи схвалить Конгрес США надання додаткових коштів.

Пілотованому дослідницькому кораблю Orion потрібно в наступні десятиліття зіграти головну роль в здійсненні космічної ініціативи президента США Джорджа Буша, яка передбачає "повернення" американських астронавтів на Місяць і підготовку до польоту людини на Марс.

Новий корабель є ключовим елементом масштабнішої програми Constellation ("Сузір"я") і повинен стати основним апаратом в освоєнні людиною космосу.

Orion створюватиметься з використанням останніх досягнень науки і техніки. Він зможе доставляти до шести осіб з Землі на МКС і назад і до чотирьох учасників експедицій на Місяць і на Марс. Головним підрядчиком NASA зі створення цього корабля є гігант аерокосмічної індустрії США - компанія Lockheed Martin, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «NASA відмовилося від створення корабля нового покоління Orion ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі