пʼятниця, 23 травня 2008 18:53

NASA відклало запуск шаттлів "Атлантіс" та "Індевор"

NASA відклало запуск шаттлів "Атлантіс" та "Індевор" у зв"язку із затримкою поставки необхідного обладнання й проведенням додаткової підготовки до польотів. Старт "Атлантіса", що повинен був відправитися до космічного телескопа "Хаббл" 28 серпня, перенесений на 8 жовтня, а дата польоту "Індевора" до МКС зміщена з 16 жовтня на 10 листопада.

Як відзначається в прес-релізі NASA, у потрібний час не були поставлені необхідні для запуску "Атлантіса" зовнішні паливні баки. Шаттл "Атлантіс" повинен доставити до телескопа "Хаббл" ремонтну бригаду для проведення технічних робіт на орбіті.

Старт "Індевора" був відкладений у зв"язку з необхідністю провести додаткову підготовку корабля, на випадок якщо після старту "Атлантіса" буде потрібно організувати рятувальну операцію. Дати наступних польотів шаттлів до МКС також можуть бути перенесені якщо буде потреба, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «NASA відклало запуск шаттлів "Атлантіс" та "Індевор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі