вівторок, 06 травня 2008 11:14

NASA пропонує всім бажаючим безкоштовний політ на Місяць

Американська Національна аерокосмічна адміністрація (NASA) запропонувала всім бажаючим відправити на орбіту навколо Місяця своє ім"я. Послати туди когось іншого також не забороняється. До 27 червня поточного року його можна ввести у відповідні поля на спеціальній сторінці NASA.

Імена будуть записані на мікрочіп, які буде встановлений на борту космічного апарату LunarReconnaissanceOrbiter, LRO, який повинен відправитися до природного супутника Землі в кінці поточного року. Апарат буде обладнаний шістьма науковими інструментами, головною метою яких стане створення повномасштабного атласу деталей місячної поверхні і природних ресурсів Місяця. Це може допомогти у виборі місць для майбутніх пілотованих польотів і розбиття постійної бази на нашому супутнику.

Співробітники NASA і Космічного центру імені Годдарда, де збирається апарат, вважають, що акція "Пошли своє ім"я на Місяць" допоможе привернути увагу до планів американської адміністрації повернути людину на Місяць до 2020 року, передає Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «NASA пропонує всім бажаючим безкоштовний політ на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі