Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 09:58

НАСА починає випробування корабля нового покоління

НАСА починає випробування корабля нового покоління
Перші польотні випробування системи екстреної катапультації астронавтів під час старту космічного корабля нового покоління "Оріон" заплановані на кінець 2008 року, йдеться у повідомленні прес-служби дослідницького польотного Центру НАСА Драйдена.

"Після фарбування в ангарі бази ВВС "Едвардс" повнорозмірний макет жилого модулю "Оріон" був доставлений в Центр Драйдена для установки на модуль польотних комп"ютерів, устаткування та іншої електроніки. Після завершення процесу установки устаткування макет "Оріона" буде відправлений на ракетний полігон Білі Піски в штаті Нью-Мексико, де на нього буде встановлена система евакуації для першого польотного випробування в кінці 2008 року", - йдеться у повідомленні.

Макет був доставлений на літаку американських ВВС C-17 в Центр Драйдена ще 28 березня. З того часу почалися роботи з установки устаткування.

Всього заплановано шість льотних випробувань системи евакуації: п"ять будуть проведені на полігоні Білі Піски, а останній, шостий, - на космодромі на мисі Канаверал в космічному Центрі НАСА імені Кенеді в штаті Флоріда.

"Випробування забезпечать безпечний і надійний метод евакуації астронавтів у разі надзвичайної ситуації", - зазначає прес-служба.

Макет "Оріона", який відповідає за розміром, вагою і формою справжньому космічному кораблю, був створений в науково-дослідному Центрі НАСА Ленглі. "Оріон" є частиною американського "космічного флоту" майбутнього. Космічний корабель доставлятиме астронавтів на МКС і на Місяць до 2020 року, пишуть Подробиці.

Зараз ви читаєте новину «НАСА починає випробування корабля нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути