субота, 28 липня 2007 11:56

Народний Рух не проти ввійти в єдину демократичну партію

Голова Народного Руху України Борис Тарасюк заявляє, що в НРУ відбулась партійна дискусія щодо створення єдиної партії на основі блоку демократичних сил, проте остаточне рішення з цього питання винесе з"їзд партії 2 серпня.

Про це Тарасюк заявив на прес-конференції в Івано-Франківську.

За його словами, спочатку не всі члени партії поділяли позицію керівництва НРУ у цьому питанні. "Дійсно, була дискусія в НРУ, і я вважаю це нормальною традицією демократичної партії. Чотири крайові організації, зразу скажу - далеко не найвпливовіші і ненайчисельніші, висловилися проти підписання і участі НРУ у блоці національно-демократичних сил. Але дискусія показала, що переважна більшість крайових організацій підтримала дії керівництва НРУ", - зауважив Тарасюк.

Він також повідомив, що "ті крайові організації, які виступали за відставку голови НРУ, відмовилися навіть вносити цю пропозицію на розгляд Центрального проводу партії".

Тарасюк вважає, що "єдина національно-демократична партія відповідає тим бажанням і прагненням, якими керувався Народний Рух України багато років", тому нічого дивного немає, що НРУ братиме участь в її створенні.

Крім того, Тарасюк наголосив, що пріоритетами для НРУ є повернення до влади і створення більшості в новому парламенті.

Він зазначив, що НРУ першим з учасників блоку демократичних сил запропонував програмні засади майбутньої партії. За його словами, Центральний провід ухвалив рішення про принципи створення єдиної національно-демократичної партії. Зокрема, це має бути національно-демократична ідеологія; керівництво нової партії повинно обов"язково обиратися таємним голосуванням тощо.

На думку Тарасюк, при формуванні єдиної національно-демократичної партії мають бути закріпленні положення про визнання ОУН-УПА воюючою стороною в Другій світовій війні, низка положень щодо внутрішньої і зовнішньої політики.

Лідер НРУ сподівається, що з`їзд партії 2 серпня підтримає рішення Центрального проводу про створення єдиної партії. "І воно буде остаточним", - підкреслив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Народний Рух не проти ввійти в єдину демократичну партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі