четвер, 22 липня 2021 06:30

Народні прикмети 22 липня - головні традиції та звичаї

Народні прикмети 22 липня - головні традиції та звичаї
Сьогодні наші предки збирали чорницю, яка допомагає схуднути і дарує красу в цей день. Фото: pixabay.com

Сьогодні, 22 липня, в народі відзначають свято Панкрат або ягідник.

Збір урожаю огірків починається на Панкрата. В цей день господині мають традицію перший зірваний огірок ховати від чужих очей в городі - його закопують в дальньому кутку. Вірять, що це вбереже весь наступний урожай від пристріту і принесе багатий урожай на наступний рік. Є й ще одна народна прикмета огородника, пов'язана з огірками: щоб отримати хороший урожай огірків – їх треба висадити на грядці, де за рік до цього росла кукурудза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменинники 22 липня: у кого сьогодні День Ангела та як назвати дитину

Цей день часто називають ягідником, бо збір ягід активно триває. Через те, що дорослі трудяться в полі, за ягодами прийнято посилати дітей або дівчат.

У давнину цей день ще називали Чорничний день: вважається, що зібрана сьогодні чорниця допомагає схуднути, дарує здоров'я і красу.

Також збирають лікарські трави: їхні властивості, за повір'ям, теж посилюються цього дня. Ці трави пізніше використовують і в ритуалах любовної магії.

Прикмети 22 липня

Зірки потьмяніли - гроза збирається.

Темний місяць - довгі дощі наприкінці місяця.

Тихо жаби кумкають - на дощ, голосно - хорошу погоду, мовчать - буде похолодання.

Біле латаття прикрило квітки - через день-два піде дощ.

22 червня православна церква вшановує пам'ять священномучеників Панкратія і Кирила. У цей день традиційно приходять в Храм для богослужіння, молитви і духовного очищення.

Зараз ви читаєте новину «Народні прикмети 22 липня - головні традиції та звичаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі