неділя, 16 травня 2021 06:31

Народні прикмети 16 травня - сьогодні влаштовують гуляння без чоловіків

Народні прикмети 16 травня - сьогодні влаштовують гуляння без чоловіків
Сьогодні жінки влаштовували пишні гуляння. Фото: glavcom.ua

Сьогодні віряни шанують святих жінок-мироносиць, які завжди ходили за Ісусом Христом та піклувалися про нього. В церкві цей день називають християнським 8 березня, адже принято дякувати жінакам за турботу та ласку.

У народі ж свято називають "бабським днем". Жінки влаштовували пишні гуляння, на які не можна було приходити чоловікам. У деяких регіонах України влаштовували різноманітні обряди ініціації молодих дівчат - кумлення, похорон зозулі, хрещення.

Також сьогодні не можна нікому відмовляти, бо накличете на себе біду. Сон з 15 на 16 травня скоро виповниться. Сновидіння, побачене вдень 16 травня, вказує на важливі події, які відбудуться з вами протягом цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні відзначають церковне жіноче свято

Народні прикмети 16 травня

Солов'ї заспівали напередодні дня Маври молочниці – весна дружно зацвітає.

Якщо черемха зацвіла, то скоро похолодає.

Багато роси – огірки в цьому році вродить на славу.

Якщо листя на ясені ще не розпустилося, а дуб уже зелений стоїть, то літо буде посушливе.

Гуси та качки крилами махають – до негоди.

16 травня День Янгола відзначають Петро, Тимофій, Феодосій. Традиція святкування іменин відома у нас з XVII ст. Зазвичай перед святом сім'я варила пиво і пекла іменинні пироги і короваї. В день самого свята іменинник зі своїми рідними ходив до церкви на службу, замовляв молебень за здоров'я, ставив свічки і молився біля ікони свого небесного покровителя.

Зараз ви читаєте новину «Народні прикмети 16 травня - сьогодні влаштовують гуляння без чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі