пʼятниця, 09 травня 2008 14:46

Наркоторговці вбили шефа федеральної поліції Мексики

У Мехіко група озброєних людей розстріляла шефа федеральної поліції Мексики Едгара Мільяна Гомеса (EdgarMillanGomez), повідомляє TheNewYorkTimes.

41-річний Гомес був убитий, коли у супроводі двох охоронців повернувся додому, в квартиру, розташовану в передмісті Герреро (Guerrero). Він отримав вісім поранень в груди, одне в руку і помер декілька годин потому в лікарні.

Охоронцеві Гомеса вдалося затримати одного з нападаючих - 34-річного Алехандро Раміреса Баєса (AlejandroRamirezBaez), який був озброєний пістолетом з глушником. На місці злочину також були виявлені гільзи патронів від автомата.

Як повідомляє TheNewYorkTimes, Едгар Мільян Гомес став десятим високопоставленим співробітником поліції, убитим за останні два місяці. Раніше невідомі застрелили голову департаменту з боротьби з організованою злочинністю - Роберто Веласко Браво (RobertoVelascoBravo).

Хто є замовником вбивства Едгара Мільяна Гомеса, точно не відомо. Тим часом низка співробітників правоохоронних органів вважає, що його смерть є помстою наркоторговців за недавній арешт глави одного з наркокартелів - Альфредо Белтрана Лейвии (AlfredoBeltranLeyva).

Починаючи з грудня 2007 року, коли новообраний президент Мексики Феліпе Кальдерон (FelipeCalderon) почав активну боротьбу проти наркокартелів, співробітники мексиканської поліції постійно піддаються нападам з боку найманих вбивць.

Для підтримки порядку і боротьби з наркоторговцями уряд відправив до провінції тисячі солдатів і федеральних агентів. Близько 200 службовців армії і поліції були убиті в сутичках із злочинцями, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Наркоторговці вбили шефа федеральної поліції Мексики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі