субота, 29 грудня 2012 13:52

Нардепи-"регіонали" пропонують заборонити продаж алкоголю в Україні у нічний час

Нардепи-"регіонали" пропонують заборонити продаж алкоголю в Україні у нічний час
В Україні ряд міст уже самостійно ввели заборону на продаж алкоголю у нічний час. Фото: p-p.com.ua

Народні депутати від Партії регіонів Ірина Бережна та Андрій Пінчук пропонують заборонити в Україні продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв із 22:00 до 7:00, крім закладів громадського харчування.

Відповідний проект закону зареєстровано у Верховній Раді 21 грудня.

Документом також пропонується заборонити вживати алкоголь на вулицях, у парках, скверах, під'їздах житлових будинків, а також продавати алкогольні напої та тютюнові вироби ближче ніж за 200 м від загальноосвітніх навчальних закладів.

Законопроект передбачає підвищення розмірів штрафу за правопорушення, пов'язані з продажем і споживанням алкоголю, а також за появу у п'яному вигляді в громадських місцях, розпивання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв на виробництві.

Зокрема, за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами передбачені штрафні санкції в розмірі від 13 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи пропонують заборонити продаж алкоголю з вечора до ранку

За розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у нетверезому вигляді передбачено штраф від одного до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у разі повторного порушення - від 20 до 35 неоподатковуваних мінімумів. За розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві - від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документ також пропонує ввести кримінальну відповідальність за систематичний (більше трьох разів) продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива неповнолітнім.

У кінці 2011 року Пінчук зареєстрував практично аналогічний законопроект у парламенті, але він так і не був розглянутий депутатами.

Днями голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та народний депутат Олександр Бригинець зареєстрували у Верховній Раді законопроект про заборону продажу пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів у малих архітектурних формах.

В Україні ряд міст уже самостійно ввели заборону на продаж алкоголю у нічний час.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи-"регіонали" пропонують заборонити продаж алкоголю в Україні у нічний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі