вівторок, 27 травня 2008 09:55

Напади на іноземців в ПАР почали викликати хвилю насильства в сусідніх країнах

Напади на іноземців в ПАР почали викликати у відповідь хвилю насильства в сусідніх країнах. На півдні Зімбабве натовп спалив південноафриканську вантажівку і жорстоко побив водія.

Щонайменше, три мільйони зімбабвійців проживають в ПАР, саме вони більше всього постраждали від спалаху ксенофобії, оскільки південноафриканці підозрюють їх в участі в насильницькій злочинності і в крадіжках автомобілів.

Тепер люди, які, свого часу, бігли із Зімбабве в ПАР, рятуючись від економічної кризи, в масовому порядку покидають ПАР і прямують до Замбії, Ботсвани і Мозамбіку. За останні дні виїхали більше 25 тисяч людей, повідомив Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Спалах ксенофобії в трущобних передмістях основних мегаполісів ПАР забрав за останні два тижні більше 50 життів, близько 35 тисяч людей залишились без даху. До Мозамбіку з ПАР повернулися близько 26 тисяч співвітчизників.

В понеділок величезні натовпи знедолених іммігрантів облягали будівлю міністерства внутрішніх справ ПАР і представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженці в Преторії. Їх потім розмістили під захистом сил правопорядку в особливих кварталах на околиці міста, передає ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Напади на іноземців в ПАР почали викликати хвилю насильства в сусідніх країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі