неділя, 25 травня 2008 17:32

Напади на іноземців в ПАР: більше 50 людей загинули

Більше 50 людей загинули і понад 17 тисяч стали біженцями через напади на іноземців в ПАР за останні два тижні. Представник поліції Говіндсамі Марімуту відзначив сьогодні, що погроми в селищах для іммігрантів з інших африканських країн поновилися зі світанку в чотирьох з дев"яти провінцій ПАР.

Підозрілість і ворожість до іноземців давно укорінялися в Південній Африці, хоча по суті цю країну населяють того або іншого роду іммігранти.

У диких поселеннях і бідних передмістях мегаполісів центральної провінції Хаутень переселенці з Мозамбіку, Анголи і Зімбабве десятиліттями ставали жертвами бандитів, які їх насилували, грабували і вбивали.

Вихідці з Португалії, Греції, Італії і Великобританії так і не змогли інтегруватися в південноафриканське суспільство, хоча проживають тут вже близько двох століть. Тепер багато хто з них, як і вихідці з країн Африки, подумує про те, щоб виїхати з ЮАР, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Напади на іноземців в ПАР: більше 50 людей загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі