четвер, 17 квітня 2008 14:39

Найвпливовіші видавці, редактори та медійники Великої Британії

Найвпливовіші видавці, редактори та медійники Великої Британії
Британська газета Guardian традиційно підбиває підсумки року, визначаючи, хто з редакторів, видавців і журналістів справив найбільший вплив на розвиток медіа зокрема та на суспільство в цілому.

Претендентів оцінюють і відбирають за критеріями культурного, політичного та економічного впливу у Великої Британії. До переліку переможців увійшли редактори й керівники найпопулярніших у світі ЗМІ: Daily Mail, Sun, Times, Sunday Times, Daily Mirror, Daily Telegraph, Daily Star.

1. Руперт Мердок – міжнародний медіамагнат, творець і голова медіагіганта News Corporation. Мердок контролює ЗМІ, кінокомпанії та книговидавництва у США, Великій Британії, Австралії та інших країнах.

Посада: генеральний директор і голова ради директорів News Corporation.

Вік: 76

Галузь: ефірне мовлення, видавнича справа, нові медіа.

Прибуток компанії: $25,33 млрд.

Штат компанії: 57 тис. людей.

Заробітна плата: $25,7 млн.

2. Пол Дакр – найвпливовіший та найбільш високооплачуваний редактор у Великій Британії. Вже третій рік поспіль стає найбільш рейтингованим редактором газети у списку Media Guardian 100.

Посада: редактор Daily Mail, головний редактор Associated Newspapers.

Вік: 58

Галузь: видавнича справа.

Наклад: Daily Mail – 2 294 949 примірників; Mail on Sunday – 2 274 551 примірників; London Evening Standard – 273 537 примірників.

Заробітна плата: 1,23 млн.

3. Ребека Вейд – уже п"ять років поспіль Ребека Вейд працює головним редактором газети The Sun – видання, котре має найбільші продажі у країні.

Посада: редактор The Sun.

Вік: 39

Галузь: видавнича справа.

Наклад: 3 043 351 примірників.

4. Лес Хінтон – один з найвпливовіших помічників Руперта Мердока, виконавчий директор Тhe Sun, Тhe News of the World, Тhe Times та Тhe Sunday Times.

Посада: генеральний директор News International

Вік: 63

Галузь: видавнича справа.

5. Роберт Томсон – редактор The Times.

Посада: редактор The Times

Вік: 46

Галузь: видавнича справа.

Наклад: 636 777 примірників.

Штат компанії: 430 людей.

6. Ричард Воллес – редактор видання The Daily Mirror, який, зважаючи на популярність газети і її тиражі, добре виконує свою роботу в нелегких умовах.

Посада: редактор The Daily Mirror

Вік: 46

Галузь: видавнича справа.

Наклад: 1 554 610 примірників.

7. Вісконт Ротермер керує величезною медіаімперією, яка включає в себе Daily Mail, Mail on Sunday, London Evening Standard та групу регіональних видань Northcliffe.

Посада: голова Daily Mail & General Trust.

Вік: 38

Галузь: видавнича справа.

Обіг компанії: 2,18 млрд.

Штат компанії: 18 012 людей.

Заробітна плата: 827 тис.

8. Девід і Фредерік Берклі – британські бізнесмени, брати-близнюки. Інтереси цих відлюдькуватих багатіїв, статки яких оцінюються майже у два мільярди фунтів стерлінгів, перш за все зосереджені на ЗМІ та нерухомості.

Посада: власники The Telegraph Group, Press Holdings

Вік: 72

Галузь: видавнича справа.

Наклад: Daily Telegraph – 894 258 примірників, Sunday Telegraph – 655 047 примірників, Spectator – 72 034 примірників.

Статки: 1,8 млрд.

9. Ричард Десмонд – власник Express Newspapers та засновник Northern & Shell. Заняття видавничою справою не заважає Десмонту бути власником двох найпопулярніших у Великобританії порноканалів – Red Hot TV та Fantasy Channel.

Посада: головний директор Northern & Shell, Express Newspapers.

Вік: 55

Галузь: видавнича справа.

Наклад: Daily Express – 765 967 примірників, Daily Star – 778 249 примірників, Sunday Express– 744 902 примірників, Daily Star Sunday – 381 241 примірників.

Штат компанії: 2 тис. людей.

Статки: 1,9 млрд.

10. Слай Бейлі – одна з найвпливовіших жінок-медійників в Європі. Бейлі – головний директор видавничої компанії Trinity Mirror і член ради директорів однієї з найбільших звукозаписувальних компаній світу EMI.

Посада: головний директор Trinity Mirror

Вік: 45

Галузь: видавнича справа.

Обіг компанії: 1,03 млрд.

Наклад: Daily Mirror – 1,55 млн примірників, Daily Record – 404 131 примірників, Sunday Mirror – 1,38 млн примірників, People – 729 715 примірників.

Штат компанії: 10 211 людей.

Заробітна плата: 1,47 млн.

Довідка: "Ґардіан" (The Guardian) – британська газета, що належить компанії Guardian Media Group. Вперше тоді ще "Ґардіан Манчестер" побачила світ у 1855 році. Нині видання має попит серед ліберальних читацьких кіл Великобританії, а також велику читацьку аудиторію в усьому світі. Газета отримала низку престижних нагород, зокрема, Відзнаку британської преси в 1999 та 2006 роках. На думку багатьох експертів, "Ґардіан" має найкращу серед сучасних великих ЗМІ електронну версію в Інтернет – www.guardian.co.uk. Перша рейтингова система.

Зараз ви читаєте новину «Найвпливовіші видавці, редактори та медійники Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі