понеділок, 08 жовтня 2007 12:58

Найвищий будинок у країні здали в експлуатацію у Києві (ФОТО)

 

В суботу, 6 жовтня, в Києві здали в експлуатацію 128-метрове житло. Будинок в 37 поверхів вже заселили. 36 поверхів - житлові, 37-ий - технічний, де розташована майстерня.

Зводили найвищий будинок в Україні три роки.

Величезна будівля складається ніби з двох частин різної висоти: посередині 36 поверхів, з боків по 24.

У будинку - 530 квартир, від 1 до 5 кімнат кожна. У квартирах поки порожньо. Поки є тільки стіни та батареї. Мешканці тільки-тільки отримали ключі, готуються до ремонтів.

Також поки не включали і воду. Кімнати великі, але попри те, що будинок вважається елітним, коридори в ньому малі, як і балкони.

На самій вершині будинку закріплений маяк, схожий на корону.

Головний архітектор проекту Володимир Моспан пояснив, що "це щоб літак не зачепив дах, трохи нижче за маяк розташований майданчик для посадки вертольота у разі НП".

Зазначимо, що техніка, щоб рятувати людей з висотних поверхів, поки не з"явилась. Пожежні драбини дістають тільки до 18 поверху. Причому таких в Києві лише декілька. Останні дотягують до 9 поверху, повідомляє "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Найвищий будинок у країні здали в експлуатацію у Києві (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі