вівторок, 14 серпня 2007 10:33

Найстаршою людиною може стати 117-річна жінка з Якутії (ФОТО)

 
На звання найстаршого жителя Землі може претендувати Варвара Семенникова з Якутії, яка в травні 2007 року відзначила своє 117-річчя.

Як повідомили у вівторок в Національному архіві республіки, дату народження якутської довгожительки встановила співробітник архіву Наталія Баїшева.

"У березні 2006 року в архів надійшов запит від Санкт-петербурзької кіностудії "Етнос". Творча група просила знайти історичні документи, які підтверджують вік Варвари Костянтинівни", - повідомили в архіві.

В результаті пошукової роботи був знайдений запис в метричній книзі Булунської Спаської церкви про народження 10 травня 1890 року (за старим стилем) дочки Варвари у "родовича 2-го Хатилінського наслега Жиганського улусу Вілюйського округу Костянтина Стефанова-Дьяконова, законної дружини Марії Костянтинівни, обидва православного віросповідання".

Варвара Семенникова (у дівоцтві - Дьяконова) за національністю евенкійка. Сім"я була кочовою, і вона займалася оленярством, мисливством.

Стара мешканка республіки брала на виховання чотирьох дітей і учила їх родинній справі. Вони підростали, виїжджали вчитися. Ставши дорослими людьми, розповідали своїм дітям, а потім і внукам про бабусю Варвару, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Найстаршою людиною може стати 117-річна жінка з Якутії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі