понеділок, 18 червня 2007 10:30

Найстаршим жителем планети визнано 111-річного японця (ФОТО)

 

Мер міста Міяконодзіо на південному острові Кюсю особисто вручив сертифікат найстаршого жителя планети від Книги рекордів Гіннеса 111-річному японцеві Томодзі Танабе.

Танабе народився у цьому місті 18 вересня 1895 року і зараз живе у свого п"ятого сина.

Звання найстаршого чоловіка на планеті він отримав після того, як у січні у віці 115 років помер попередній рекордсмен, що жив в Пуерто-Рико.

Титул найстаршої мешканки Землі належить землячці Танабе - 114-річній японці Іоне Мінагава. Вона теж живе на острові Кюсю у місті Фукуті. Громадяни Японії вже багато років поспіль утримують перше місце у світі за тривалістю життя. У 2005 році частка людей у віці старше 65 років перевищила у країні 20 відсотків від чисельності населення.

У самій Японії найдовше живуть жителі її найпівденніших і найжаркіших районів - островів Кюсю і Окінава.

В Україні живе довгожитель, який може вважатися найстарішою людиною на планеті. Житель села Старий Яричив у Львівській області 15 березня відсвяткував 116-річчя, проте у Книзі рекордів Гіннеса його не зареєстрували як довгожителя. Не записаний там як найвища людина у світі ще один українець Леонід Стаднюк, зріст якого становить 2,53 метра. Поки найвищим вважається китаєць Бао Сишунь, зріст якого 2,36 метра, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Найстаршим жителем планети визнано 111-річного японця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі