субота, 07 червня 2008 13:42

Найстарішого в світі школяра відправили до будинку старих

Найстаріший у світі учень середньої школи - 88-річний кенієць Кімані Нганга Маруге був змушений припинити заняття, оскільки його помістили в будинок для людей похилого віку, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на керівництво навчального закладу.

Кімані Маруге почав відвідувати школу в 2004 році, через рік після того, як уряд Кенії оголосив про безкоштовну базову освіту.

Проте під час масових заворушень, що прокотилися країною після виборів у грудні 2007 року, в Кімані Маруге згорів будинок, і співробітники Червоного Хреста, визнавши літню людину такою, що належить до категорії слабозахищених громадян, нещодавно вирішили помістити його в будинок для старих людей.

Директорка школи, яку відвідував старий учень, Джейн Обінчу висловила своє розчарування з цього приводу, заявивши, що рішення співпрацівників Червоного Хреста було зроблено занадто поспішно.

"Він фігура міжнародного масштабу, і він дуже добре вчився, не пропустивши жодного заняття", - зазначила вона, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішого в світі школяра відправили до будинку старих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі