вівторок, 17 квітня 2007 10:53

Найщасливішими жителями Європи визнали данців

Дослідники з Університету Кембриджа визнали жителів Данії найщасливішими в Європі, пише газета Daily Mail. Учені опитали 20 тисяч представників 15 європейських країн, запропонувавши їм оцінити за десятибальною шкалою рівень задоволеності особистим і суспільним життям.

Так, своїм сімейним станом, друзями і роботою більше за всіх задоволені данці - вони набрали загальний середній бал 8,3. Дослідники також врахували високий ступінь довіри жителів Данії до свого уряду, правоохоронних органів і судової системи.

Список продовжують жителі Фінляндії, Ірландії та Швеції. А Голландія – остання з п"яти найщасливіших країн . Великобританія опинилася на 9 місці з 7,47 балу, 11 місце отримали Франція і Німеччина. Найменш щасливими, на думку університетських дослідників, жителі Італії.

У дослідженні соціального психолога британського університету Лестера Едріана Уайта, який 2006 року створив "Світову карту щастя", Данія з 178 країн світу також посіла перше місце за рівнем щастя. Інші дослідники надали перевагу Мальті та Вануату, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найщасливішими жителями Європи визнали данців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі