четвер, 31 травня 2007 14:29

Найкрасивіший сад Європи знаходиться в Італії (ФОТО)

Ренесансний сад, розбитий в XVI столітті на віллі Д"есте, що розташована недалеко від Риму, визнаний найкрасивішим в Європі. Конкурс, оголошений американською компанією Briggs and Stratton, продовжувався три роки і увінчався тріумфом Італії.

Жюрі конкурсу відзначило, що сад заслужив титул прекрасного не тільки через своє планування, старизну і красу, але і через те, що доступ до нього зручний, реставраційні роботи проведені ефективно, а інформацію про нього легко отримати.

Сад вілли Д"есте в 1550-1572 роках спланували архітектори Пірро Лігоріо і Альберто Гальвані за замовленням кардинала Іпполіто Д"есте. Творці, надихаючись розташованою неподалеку античною віллою імператора Адріана, створили систему терас і каскади фонтанів, прикрасили алеї скульптурами. У XVIII столітті вілла прийшла до занепаду, але в наступному сторіччі знов стала однією з головних визначних пам"яток римських околиць. Зараз віллу щорічно відвідує близько напівмільйона туристів на рік. З 2001 року вілла знаходиться під охороною ЮНЕСКО, повідомляє агентство ANSA.it.

Зараз ви читаєте новину «Найкрасивіший сад Європи знаходиться в Італії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі