понеділок, 01 жовтня 2007 12:32

Найкращий собака "Росії-2007" (ФОТО)

Найкращим собакою за підсумками щорічної Міжнародної кінологічної виставки "Росія - 2007" цього року став йоркширський тер"єр Маріо з Москви.

Власниця  тер"єра Наталія Оніщенко готувалася до змагань півроку. На конкурс вона принесла цілу валізу аксесуарів для свого вихованця. Не дивлячись на те, що Маріо - пес, це не заважає Наталії прикрашати його безліччю різноколірних бантиків і шпильок. Крім того, у Маріо є кілька видів гребінців, лаків і гелів для волосся, ошийник із стразами.

Всього у московському конкурсі взяли участь понад  3,5 тисяч собак 400 порід. Кінологи приїхали з усієї Росії, з країн СНД, а також Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Фінляндії. Суддівство здійснювали фахівці з 20 країн світу.

"На  виставці кінологи з своїми вихованцями змагалися в аджилиті- проходженні собаками спортивних снарядів, і обідієнсі - конкурсі слухняності. Крім того, пройшли змагання з танців з собаками і конкурс костюмів", - повідомив керівник відділу інформації РКФ Євгеній Цигельніцький.

У конкурсі собачих нарядів перемогу отримав бостон-тер"єр у костюмі мушкетера. За словами його власниці Світлани Ларіної, цей наряд обійшовся їй у дві тисячі рублів.

Крім того, у рамках виставки пройшов конкурс "Юний хендлер", де кінологи від 9 до 18 років показували свої навички у дресируванні собак.

"Тут змагалися діти, які вчаться в школі при РКФ. З ранніх років їх навчають культурі спілкування з собаками, знаходити з ними спільну мову, гідно представляти чотириногих друзів на виставках", - відзначив Цигельніцький.

За його словами, переможець цього конкурсу - 14-річна дівчинка з Москви поїде на єдині у світі змагання юних хендлерів, які пройдуть в Англії у 2008 році, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий собака "Росії-2007" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі