пʼятниця, 17 серпня 2007 14:22

Найдорожчі будинки світу (ФОТО)
10

Журнал Forbes брав інформацію з відкритих джерел – у список потрапили будинки лише тих господарів, які наважилися на повний голос говорити про їх ціни. Інші ж не поспішають афішувати свої "скромні" житла.

1.Палац Апдаун, Уїндлешем, Англія - 138 мільйонів доларів. Розміри перевищують розміри Букингемського палацу. У палаці 103 кімнати, кілька бальних залів, внутрішній дворик для сквоша, кінозал на 50 осіб і гараж на 8 лімузинів.

2. Ранчо Хала, Аспен, США - 135 мільйонів доларів. Належить колишньому послові Саудівської Аравії в США принцові Бандару ібн Султану ібн Абдул Азізу. Крім основного будинку на території ранчо розташовано кілька споруд, стайні, тенісний корт і критий басейн.

3. Особняк де Ламіті, Палм Бич, США - 125 мільйонів доларів. Належить Дональду Трампу, який купив будинок на аукціоні втричі дешевше. У будинку є бальний зал, оранжерея і басейн, оточений садом.

4. Особняк Транквіліті, озеро Тахо, США - 100 мільйонів доларів. Належить Джоелу Хоровітцу – партнерові знаменитого модельєра Томмі Хилфігера. У будинку є атриум, критий басейн, кінозал на 19 чоловік і винний льох на 3,5 тисячі пляшок.

5. Маєток Уотерфронт, Стамбул, Туреччина - 100 мільйонів доларів. Свою назву, яка у перекладі з англійської означає "берегова лінія",  маєток отримав завдяки своєму розташуванню, – на березі протоки Босфор. У будинку 64 кімнати, а на території знаходиться причал завдовжки майже 70 метрів.

6. Особняк Топрак, Лондон, Англія - 99 мільйонів доларів. Побудований турецьким антрепренером Халісом Топраком. У будинку є басейн з скляним мостом і турецькі лазні на 20 людей.

7. Маєток Три Пондз, Бріджхемптон, США - 75 мільйонів доларів. Назву "Три ставки" отримала завдяки розташуванню між трьома озерами. Також на території знаходяться поле для гольфу, 14 садів, басейн і тенісний корт.

8. Маєток Портабелло, Каліфорнія, США - 75 мільйонів доларів? Розташований на березі Тихого Океану. У будинку 8 спалень, 10 ванних кімнат.

9. Пентхаус Пьєре, Нью-Йорк, США - 70 мільйонів доларів. Займає три верхні поверхи одного  з найшикарніших готелів Нью-Йорка. З балконів пентхауса відкривається розкішна панорама на Манхеттен.

10. Особняк Ка Ферра, Кот Да Зюр, Франція - 65 мільйонів доларів? У будинку 19 спалень, 21 ванна і 10 гостьових кімнат.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі будинки світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі