четвер, 05 лютого 2009 13:14

Найдорожча у світі яхта (ФОТО)
7

Престижність яхт вимірюється довжиною і ціною. На сьогоднішній день по довжині лідирує 525-футове судно Platinum, що належить правлячій династії Дубая. А що стосується ціни...

Мало хто з власників мега-яхт суперлюкс класу прагне розкрити список і вартість своїх придбань. Тому неможливо точно сказати, скільки коштує та чи інша мега-яхта, однак, деякі відомості все-таки просочуються в пресу.

Яхта Octopus, довжиною 414 футів, володіє і розмірами, і вартістю. За найскромнішими підрахунками, вона оцінюється в 110 мільйонів фунтів стерлінгів. Побудована в 2003 році.

Власник - один із засновників компанії Microsoft Пол Аллен, який вважається найбагатшим у світі холостяком.

Його судно обладнане студією звукозапису, баскетбольним майданчиком. І вертольотними площадками. А також маленьким жовтим підводним човном на 10 осіб, який може знаходиться під водою 2 тижні з повним екіпажем на борту.

Екіпаж яхти Octopus складається з 60 людей, у тому числі колишніх фахівців з питань безпеки, що служили в американському флоті, повідомляє TOPNews.ru.
Зараз ви читаєте новину «Найдорожча у світі яхта (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі